Δρ Παρασκευή ΞεκούκηΠαρασκευή Ξεκούκη

Η Δρ Παρασκευή Ξεκούκη είναι ενδοκρινολόγος, διαβητολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Κλινικός Λέκτορας στο Kings College Hospital του Λονδίνου και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο National Institutes of Ηealth στις ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παναγιώτης ΒαραγιάννηςΠαναγιώτης Βαραγιάννης

O Παναγιώτης Βαραγιάννης σπόυδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία όπου απέκτησε  τον μεταπτυχιακό τίτλο M.Med.Sc in Human Nutrition με ειδίκευση στην Κλινική Διαιτολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, ως υπότροφος του Χαροκοπείου Ιδρύματος. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου) με ερευνητικό θέμα την Παιδική Παχυσαρκία. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο νησί της Σαλαμίνας. Τηλ. επικοινωνίας 210 - 4651033  

website: artdiet

 

 

 

 

 

Σαράντης Λιβαδάς Σαράντης Λιβαδάς

Ο Σαράντης Λιβαδάς αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1994 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην Ενδοκρινολογία το 2007. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε ιατρικά περιοδικά και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τη παθοφυσιολογία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, τους μηχανισμούς αντίστασης στην ινσουλίνη, τους προεφηβικούς παράγοντες που οδηγούν σε αυτό το σύνδρομο, όπως και τις μετα-εμμηνοπαυσιακές καρδιαγγειακές επιπλοκές της υπερβολικής υπερανδρο-γοναιμίας και της αντίστασης στην ινσουλίνη. Η τωρινή θέση του Σαράντη Λιβαδά είναι αυτή του Μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Website Σαράντης Λιβαδάς

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Τύμπης Δημήτρης Τύμπης

O Δημήτρης Τύμπης διδάσκει στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, όπου είναι Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Τροφίμων και τέως Πρόεδρος του Τμήματος. Διαθέτει τριακονταετή διδακτική εμπειρία σε θέματα Μικροβιολογίας Τροφίμων - Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, αξιόλογο ερευνητικό και συγγραφικό έργο (βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό, δημοσιεύσεις, αρθρογραφία, ανακοινώσεις). Ασχολείται με μελέτες και εγκατάσταση Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας και Διασφάλισης της Ασφάλειας Τροφίμων καθώς και την εκπαίδευση προσωπικού και παρέχει επιστημονική – τεχνική υποστήριξη στη Βιομηχανία Τροφίμων.

 

 

 

 

 

 

DIGENIS

Μιχάλης Διγενής

O Μιχάλης Διγενής είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών . Έχει κάνει την ειδικότητα του στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα. Εργάστηκε στο νοσοκομείο Υγεία στο τμήμα H.C.Pκαι στα επείγοντα. Έλαβε μαθήματα στο Bergamoτης Ιταλίας για αντιμετώπιση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος ( οσφυαλγία, ισχυαλγία, δισκοκήλη) μεθερπητική νευραλγία, οστεοαρθρίτιδα με τη μέθοδο της οζονοθεραπείας. Έχει πλήθος ομιλιών σε συνέδρια με θέματα όπως: Xοντρομαλάκυνση επιγονατίδας επίδραση θεραπευτικού όζοντος, οσφυοισχυαλγία δισκοκήλη αντιμέτωπιση με οζονοθεραπεία, σύγκριση θεραπείας αντιβιοτικού και όζοντος, αντιμικροβιακή δράση όζοντος επίδραση στη μεθερπητική νευραλγία κα. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το ΕΛΙΚΑΡ

 

     

 

 

 

                 

Κατερίνα ΝταλαμάγκαΚατερίνα Νταλαμάγκα

H Κατερίνα Νταλαμάγκα μετά από πολυετή εμπειρία στο marketing και διοίκηση επιχειρήσεων την κέρδισε η αγάπη της για τον ψυχισμό του ανθρώπου και την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών η οποία την οδήγησε στον κλάδο της Συμβουλευτικής όπου και απέκτησε master στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (MSc) από το πανεπιστήμιο του Strathclyde. 

Σήμερα εξιδικεύετε στην Συμβουλευτική Ζεύγους και  Οικογένειας με το μοντέλο EFT (Emotionally Focused Therapy) καθώς και στην θεραπεία μέσω παιχνιδιού και τέχνης για εφήβους και παιδιά (Tr. Play Therapist) έχοντας εκπαιδευτεί από τον διεθνή οργανισμό APAC (Academy of Play and Child Psychotherapy). Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, του Play Therapy International (PTI) και του Professional Standards Authority (PSA) της Αγγλίας καθώς και του ICEEFT (International Center of Excellence in Emotionally Focused Therapy)

Στοιχεία επικοινωνίας: kntalamaga@yahoo.gr

 

 

 

 

 

Ελπίδα Παυλίδου Δρ Ελπίδα Παυλίδου

Η Δρ Ελπίδα Παυλίδου είναι Γνωστική Ψυχολόγος και Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Γιόρκ (Αγγλία). Διατηρεί παράλληλα θέση εξωτερικού ερευνητικού συνεργάτη των Εργαστηρίων Χάσκινς του Πανεπιστημίου του Γέηλ (ΗΠΑ) και του τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (Σκωτία). Το 2012, η Ευρωπαική Επιτροπή χρηματοδότησε την πρωτοπόρα ερευνητική της δουλειά, με θέμα την αναπτυξιακή δυσλεξία και ένα τύπο μάθησης που ονομάζεται άδηλη μάθηση (implicit learning). Η ερευνητική δουλειά της δημοσιεύεται τακτικά σε διεθνή περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια. Ελπίδα πιλοτάρει μια καινότομο εκπαδευτική εφαρμογή για παιδιά  με αναπτυξιακή δυσλεξία s στην αγγλική γλώσσα: το  I-L3.A.R.N.  http://honey-bee.wix.com/ilearn-project

 

 

 

 

 

 

 

Λίζα ΒάρβογληΛίζα Βάρβογλη

H Λίζα Βάρβογλη είναι κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και κατέχει πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στο πανεπιστήμιο Harvard. Παρέχει ατομική και ομαδική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους καθώς επίσης και ψυχολογικές εκτιμήσεις για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους.Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, έχει master στη Συμβουλευτική και Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης. Η Μεταδιδακτορική της εκπαίδευση στην Kλινική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία, έγινε στο Harvard Medical School, στο Childrens Hospital, στη Βοστώνη όπου και εργάστηκε επί σειρά ετών.

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης ΚωνσταντώνηςΓιάννης Κωνσταντώνης

O Γιάννης Κωνσταντώνης είναι επιστήμονας στον τομέα του αθλητισμού και της άσκησης (BScSportandExercise). Έχει υποστηρίξει κορυφαίους αθλητές να επιτύχουν τον απώτερο στόχο τους- να πατήσουν το υψηλότερο σκαλί στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων ως χρυσοί Ολυμπιονίκες. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάλυση των επιδόσεων του αθλητισμού και εργάστηκε για την Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Λονδίνου το 2012. Υπήρξε επικεφαλής της ολυμπιακής ομάδας ανάλυσης επιδόσεων στο άθλημα του Κανόε Καγιάκ η οποία πέτυχε κορυφαίες επιδόσεις ( ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο) και αναδείχθηκε ως η πιο πετυχημένη βρετανική ομάδα Κανόε σλάλομ όλων των εποχών.  Website: https://fitnesswhispers.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

Φαίδρα ΟικονόμουΦαίδρα Οικονόμου

Η Φαίδρα Οικονόμου σπόυδασε Νοσηλευτική στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και Ιατρική στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική τοποθετήθηκε ως Αξιωματικός Ιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στη Μ.Βρετανία (Λονδίνο UCL Whittington Hospital, Kettecing General Hospital, Southend General Hospital). 'Εκανε εξειδίκευση στον τομέα της φωνοχειρουργικής στη Μ. Βρετανία (Nottingham) και στην Αμερική (Ν. Carolina, Philadelphia) και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο (J. Kauffmann, R. Sataloff).Εργάστηκε ως επιμελήτρια του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Διευθύντρια της ΩΡΛ κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας και Κρήτης.

Συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση νοσηλευτών, φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων ιατρών. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε εκπαιδευτικές ομάδες, σεμινάρια και συνέδρια. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Ελληνικό ενώ συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές, όπως το Μητέρα, το Ιασώ General, η Αθηναϊκή κλινική, Doctors Hospital για τις χειρουργικές επεμβάσεις των ασθενών της.

Website:http://www.wrl.gr/index.php

 

 

 

 

 

 

 Γιάννης ΖαρώτηςΓιάννης Ζαρώτης

Ο Γιάννης Ζαρώτης είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου ως  απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και απόφοιτος του Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων. Κατέχει Διδακτορικό τίτλο σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πρόγραμμα «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα «Αθλητική Ψυχολογία».  Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρείας  Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ), της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSAC) και  της Διεθνούς Ενώσεως Εφαρμοσμένης Αθλητικής Ψυχολογίας (AASP). Επίσης, είναι Reviewer  στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sports Sciences»

Website: http://www.psychology.org.gr/

  

 

 

 

 

 

 

 Ελένη ΤσιριντάνηΕλένη Τσιριντάνη

Η Ελένη Τσιριντάνη είναι αρχιτέκτων - αρχιτέκτων τοπίου με σπουδές στην Αθήνα και την Ισπανία. Δραστηριοποιείται στον τομέα της αρχιτεκτονικής τοπίου σε έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα αρθρογραφεί σε περιοδικά αρχιτεκτονικής και αρχιτεκτονικής τοπίου. Στα πλαίσια της συνεργασίας της με το επιστημονικο κέντρο  Συμβουλευτικής Διατροφής και προαγωγής της Υγείας «Ευρωστία» διαμορφώνει προγράμματα εξοικείωσης με την καλλιέργεια και την παραγωγή της τροφής, με γνώμονα την ενσυνείδητη υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Τα προγράμματα απευθύνονται σε κάθε ηλικία και έχουν σχεδιαστεί ώστε να εντάσσονται  στα πλαίσια  των εξειδικευμένων εργαστηρίων/ σεμιναρίων του Κέντρου Ευρωστία. 

 

 

 

 

 

 

 

Ιωάννα Κουτίβα Ιωάννα Κουτίβα

Η Ιωάννα Κουτίβα γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχει ζήσει στην Αυστραλία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και στη Γερμανία. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Έχει ολοκληρώσει τον τριετή κύκλο εκπαίδευσης Χοροθεραπείας και παρακολούθησε το πενταετές πρόγραμμα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας. Επίσης ασχολήθηκε με το Χοροθέατρο. Διετέλεσε μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Απασχολήθηκε ως Χοροθεραπεύτρια σε ομάδες με άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με νοητική υστέρηση και εξαρτημένα άτομα. Διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια για ενήλικες που αποζητούν την έκφραση, τη δημιουργικότητα, την αυτογνωσία μέσα από την κίνηση και το χορό.

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή Γενούζου στο μουσείο ΒορρέΚυριακή Γενούζου 

H Κυριακή Γενούζου είναι συστημική Κοινωνική Λειτουργός, με εξειδίκευση στην Οικογενειακή και Ομαδική Θεραπεία και δασκάλα Συστημικής Παιδικής Γιόγκα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ και εκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Αντίστιξη στο μοντέλο της Συστημικής Θεραπείας. Έχει συνδυάσει τη Συστημική με την Παιδική Γιογκα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Νeo Yoga. Εργάστηκε στο Βοήθεια στο Σπίτι και στα Κέντρα Αποκατάστασης Ψυχικά Ασθενών Ανέλιξη και Άνοδος. Στην παρούσα φάση διδάσκει παιδική γιογκα και παράλληλα κάνει συμβουλευτική σε γονείς και διοργανώνει Σχολές Γονέων σε συνεργασία με Συστημική Παιδαγωγό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μιχάλης ΠήτταςΜιχάλης Πήττας

O Μιχάλης Πήττας είναι chef de cuisine επί σειρά ετών. Έχει εργαστεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας. Υπήρξε υπεύθυνος chef  στο εκπαιδευτικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε από την ''Ευρωστία'' το 2006 -2007. Είναι υπεύθυνος chef στο παιδικό εργαστήρι ''Ζω κινούμαι τρέφομαι σωστά''

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφροδίτη Χάρις ΛυγούραΑφροδίτη Χάρις Λυγούρα

Η Αφροδίτη Χάρις Λυγούρα έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή. Εκπαιδεύτηκε σαν δασκάλα της Hatha Yoga στη σχολή Yoga & Boudo στην Αθήνα καθώς και στο Ancient Yoga Style στο Rishikesh της Ινδίας και είναι πιστοποιημένη instructor στα fundamentals της Antigravity Yoga. Είναι Master Teacher στο Reiki και θεραπεύτρια Theta Healing, εκπαιδευμένη σε ολιστικές θεραπείες σώματος και προσώπου όπως το Hot Stone, το Pantai Massage, και η Λεμφική Μάλαξη. Έχει ασχοληθεί με την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, σαπουνιών και βοτανοθεραπευτικών σκευασμάτων. Ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση στην Τέχνη του θεραπευτικού γκονγκ του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab κατά την περίοδο 2013-2014 και πιστοποιήθηκε ως δασκάλα Gong Yoga.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save